Social

ÎPS Irineu a oficiat slujba de punere a pietrei de temelie pentru noua biserică din Ocnișoara

Imagine de la slujba oficiată de ÎPS Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei

Înalt Prea Sfințitul Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat joi slujba de punere a pietrei de temelie pentru noua biserică a satului Ocnișoara, informează reprezentanții Consiliului Județean Alba.

Viitoarea biserică, cu Hramul Sfântul Mucenic Mina, va fi construită din lemn, în apropierea vechii biserici, care în prezent este o ruină.

Ocnișoara în 1968 era comună și avea aproape 800 de locuitori. Din cauza drumurilor impracticabile, în timp, depopularea localității a dus la transformarea acesteia într-un sat cu doar 14 locuitori.

Biserica din lemn, modernizarea drumului de acces și viitorul ștrand cu arhitectură tradițională, vor duce la reînvierea satului românesc.

„Ocnișoara, amplasată pe un masiv de sare, va deveni un punct important pe harta României în ceea ce privește balneoturismul și medicina recuperatorie. Prin proiectele comune ale Consiliului Județean Alba și administrației locale susținem revitalizarea satului Ocnișoara!”, mai transmit reprezentanții Consiliului Județean Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.