Social

Cod galben de inundații și viituri în șapte bazine hidrografice, până miercuri

Hidrologii au emis, marți, o atenționare Cod galben de inundații și depășiri ale Cotelor de atenție în șapte bazine hidrografice, până miercuri la orele prânzului.

Astfel,pe parcursul zilei de marți, între orele 12:00 – 00:00, se vor semnala torenți și pâraie, viituri rapide, creșteri de debite și de niveluri pe râurile Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Crișul Repede – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Cluj și Bihor), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj) și Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Brănișca (județele: Alba, Sibiu și Hunedoara).

De asemenea, fenomene hidrologice similare sunt prognozate și în nordul Transilvaniei și în Moldova.

INHGA precizează că atenționarea vizează, în principal, fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Harghita, Suceava și Neamț.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.