Mozaic

Gala Tânărului Actor HOP revine la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în 25 – 27 august

Cea de-a XXV-a ediție a Galei Tânărului Actor HOP va avea loc în perioada 25 – 27 august la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia și va fi transmisă live pe site-ul dedicat evenimentului.

Potrivit unui comunicat al UniTeR transmis, vineri, Agerpres, înaintea concursului, în perioada 22 – 24 august, cei 21 de actori aflați în competiție vor participa la ateliere de tehnică vocală cu Maria Alexievici și de plastică corporală și actorie cu Răzvan Mazilu.

În program sunt incluse și trei întâlniri ale concurenților cu criticul de teatru Marina Constantinescu, regizorul Dragoș Galgoțiu și actorul Lucian Ionescu.

În vederea stabilirii Premiului „1/10 pentru film la TIFF”, directoarea de casting Florentina Bratfanov va avea o întrevedere cu toți concurenții ediției.

Ediția aniversară a galei va fi marcată și printr-o expoziție de afiș, „Gala HOP, 25 de ani”, care poate fi vizitată în perioada 25 – 27 august, în foaierul Casei de Cultură a Studenților.

Bilete pentru cele trei zile ale evenimentului pot fi achiziționate de la sediul Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia și online de pe www.teatrulalba.ro.

Tema Galei HOP din acest an, ediție aflată sub direcția artistică a coregrafului, dansatorului și regizorului Răzvan Mazilu, este „Musical = Actor Total + Show Total”.

Juriul este format din Marina Constantinescu – critic de teatru, Lucian Ionescu – actor, Elena Purea – actriță, Carmen Stanciu – teatrolog și Lucian Vărsăndan – manager cultural.

Se vor acorda Premiul „ștefan Iordache”, marele premiu al Galei HOP; Premiul pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual; Premiul pentru cel mai bun actor, secțiunea individual; Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori; Premiul „Sică Alexandrescu”, premiul special al juriului.

Pe 27 august, începând de la miezul nopții până la ora 16,00, după vizionarea tuturor momentelor oferite de concurenți, spectatorii vor putea vota actorii preferați pe site-ul galei: https://galahop.uniter.ro/votul-publicului-2022/. După încheierea votului, se vor oferi Premiile publicului pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriță și cea mai bună trupă de actori.

Actrița Dorina Lazăr va acorda Premiul pentru prestanță, rostire scenică și expresie corporală.

Gala HOP se va deschide pe 25 august, la ora 18,00, când sunt programate concursurile la secțiunile Individual și Grup și proba impusă la ambele categorii.

În prima zi vor putea fi văzuți Sidonia Doica cu „Sugar, Butter, Flour”, Tudor Manea cu „Năpasta lui Tevye”, Laura Gabriela Oana cu “Doamnelor de la Brunch…”, Gabriela Porumbacu cu „Bad Luck”, Vlad Nicolici cu „Catch Me If You Can” și Ana Vânau cu „I’m The Greatest Star”.

La secțiunea grup vor fi prezentate spectacolele “There’s Gotta Be Something Better Than This !”, cu Cristina Danu, Cătălina Nițu, Lăcrămioara Soare, și “Te iubesc, dar nu pe tine”, scenariul și regia colectivă, cu Eduard Crucianu, Andrei Mărgineanu, Mihai Andrei Plesă, Sara Pongrac, Paul ștefan Tonca.

În cea de-a doua zi, începând cu ora 18,00, vor urca pe scenă, la secțiunea Individual, Larisa Belcea cu „Lady Of The Underground”, Cristina Danu cu „Sexy”, Alex Macavei cu „Paradisul cu un aparat de cafea”, Maria Grosu cu „Zuză din 14G” și Robert Agape cu „God, I Hate Shakespeare!”.

La secțiunea Grup vor fi prezentate spectacolele „Tango Maureen”, cu Sidonia Doica, Mara țibuleac, și „(încă un) Musical!”, cu Andrei Duțu, Dragoș Ioniță, Laura Gabriela Oana.

În ultima zi a galei, începând cu ora 19,00, vor fi decernate premiile și va fi prezentat spectacolul “Musical… show total!”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.