Politică

Președintele Zelenski avertizează că Rusia ar putea face ceva „extrem de crud” de Ziua Independenței Ucrainei

Președintele ucrainean Vladimir Zelesnki

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat sâmbătă că, săptămâna viitoare, când țara sa sărbătorește Ziua Independenței, la 24 august, Rusia ar putea încerca să facă ceva „extrem de crud”, transmite EFE.

Săptămâna viitoare „este foarte importantă pentru noi toți, pentru țara noastră. Ziua Drapelului nostru, Ziua Independenței noastre urmează. Se apropie comemorarea veteranilor războiului pentru libertatea Ucrainei”, a declarat Zelenski în obișnuitul său discurs nocturn difuzat de presa oficială.

Însă Zelenski a avertizat că „trebuie să fim conștienți că în această săptămână Rusia poate încerca să facă ceva extrem de neplăcut, ceva extrem de crud”. El a menționat totodată că „va fi la fel ca în fiecare săptămână din ultimele șase luni, Rusia a făcut la fel tot timpul: (ceva) dezgustător și crud”.

Zelenski a apreciat că una dintre „sarcinile-cheie ale dușmanului este să ne umilească pe noi, ucrainenii, să ne descalifice capacitățile, eroii, să semene disperarea, frica, să provoace conflicte”.

Președintele ucrainean a adăugat că acest an este „cu adevărat special”, deoarece – a spus el – „pot simți pur și simplu în aerul Crimeii (peninsulă ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014 – nota red.) că ocupația de acolo este ceva temporar și că Ucraina revine”.

Zelenski le-a cerut totodată compatrioților săi să fie uniți și să continue să lupte, potrivit dpa.

„Pentru victoria Ucrainei trebuie să luptăm, mai sunt încă multe lucruri de făcut, trebuie să fim fermi și să continuăm să îndurăm din nefericire multă, multă durere”, a declarat el.

Ucraina sărbătorește la 24 august Ziua Independenței, când se vor împlini totodată șase luni de când trupele președintelui rus Vladimir Putin au invadat această țară, la 24 februarie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.