Administrație

Policlinica Spitalului Județean se modernizează. Investiția se apropie de 3 mil. €

Peste 2,7 milioane de euro, din care 80% reprezintă fonduri europene, vor costa extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, care va fi amplasat la parterul unității sanitare, într-un spațiu în care a funcționat până în urmă cu peste 15 ani.

Potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres de instituție, în următoarea perioadă, la SJU vor începe lucrări de extindere, modernizare și dotare în vederea relocării policlinicii, de pe strada Mușețelului la parterul spitalului, situat pe bulevardul Revoluției 1989, unde a funcționat în urmă cu mai bine de 15 ani.

„Luni, 22 august 2022, amplasamentul a fost predat constructorului care a câștigat licitația în vederea începerii lucrărilor de construcție și amenajare a noii policlinici”, se menționează în comunicat.

Valoarea investiției este de 13.237.807 lei, adică circa 2,7 milioane de euro. Cofinanțarea Consiliului Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul, este de 2.751.072 de lei, iar 10.486.735 de lei (circa 80%) sunt fonduri europene.

„Funcționarea policlinicii în imobilul spitalului, la parterul corpurilor C și D, este necesară atât pentru pacienți, cât și pentru personalul care contribuie la efectuarea actului medical, în primul rând pentru ca aceștia să nu mai fie nevoiți să parcurgă drumul dintre cele două locații. Condițiile de confort și dotarea cu aparatură medicală performantă vor duce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale furnizate de spital și la creșterea gradului de satisfacție a pacienților. De asemenea, timpul de așteptare pentru pacienți va fi redus”, se precizează în comunicat.

Proiectul presupune, potrivit sursei citate, pe lângă lucrări de construcție și amenajare, inclusiv achiziția a 539 de echipamente medicale noi.

Accesat cu sprijinul și implicarea Consiliului Județean Alba, proiectul „Extindere, Modernizare și Dotare în vederea Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.