Mozaic

Gala Tânărului Actor HOP începe la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia

Cea de-a XXV-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP începe joi la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, 21 de tineri actori urmând să-şi dispute Marele Premiu al competiţiei.

Evenimentul, care se desfăşoară până pe 28 august, are ca temă “Musical = Actor Total + Show Total” şi se desfăşoară sub direcţia artistică a coregrafului, dansatorului şi regizorului Răzvan Mazilu.

Gala se va desfăşura sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenţilor facultăţilor de Teatru din Bucureşti şi din ţară. Preselecţia concurenţilor a avut loc în perioada 13 – 15 iulie.

Gala este structurată pe două secţiuni: Secţiunea Individual şi Secţiunea Grup.

La secţiunea Individual, concurenţii vor pregăti un moment format dintr-un monolog urmat de un cântec. Monologul trebuie să fie o confesiune legată de o experienţă sau o întâmplare personală a concurentului. Textul va fi inspirat de mesajul cântecului, culminând organic cu una dintre melodiile la alegere. Pentru fete – “The Winner Takes It All” din musicalul “Mamma Mia” sau “Cabaret” din musicalul cu acelaşi titlu, iar pentru băieţi – “Electricity” din musicalul “Billy Elliot” sau “Make’em Laugh” din “Singing in the Rain”.

La secţiunea Grup, concurenţii vor prezenta de asemenea un text-confesiune, bazat pe experienţe personale, care să culmineze cu un cântec, la alegere între: “It’s a Hard Knock Life din Annie”, You Are The One That I Want” din “Grease” sau “Good Morning” din “Singing in the Rain;.

Durata trebuie să fie între 5 şi 8 minute. Monologul va fi spus în limba română. Melodia va fi interpretată în limba engleză, în original.

În prima zi vor putea fi văzuţi Sidonia Doica cu “Sugar, Butter, Flour”, Tudor Manea cu “Năpasta lui Tevye”, Laura Gabriela Oana cu “Doamnelor de la Brunch…”, Gabriela Porumbacu cu “Bad Luck”, Vlad Nicolici cu “Catch Me If You Can” şi Ana Vânau cu “I’m The Greatest Star”.

La secţiunea grup vor fi prezentate spectacolele “There’s Gotta Be Something Better Than This !”, cu Cristina Danu, Cătălina Niţu, Lăcrămioara Soare, şi “Te iubesc, dar nu pe tine”, scenariul şi regia colectivă, cu Eduard Crucianu, Andrei Mărgineanu, Mihai Andrei Plesă, Sara Pongrac, Paul Ştefan Tonca.

În cea de-a doua zi, începând cu ora 18,00, vor urca pe scenă, la secţiunea Individual, Larisa Belcea cu “Lady Of The Underground”, Cristina Danu cu “Sexy”, Alex Macavei cu “Paradisul cu un aparat de cafea”, Maria Grosu cu “Zuză din 14G” şi Robert Agape cu “God, I Hate Shakespeare!”.

La secţiunea Grup vor fi prezentate spectacolele “Tango Maureen”, cu Sidonia Doica, Mara Ţibuleac, şi “(încă un) Musical !”, cu Andrei Duţu, Dragoş Ioniţă, Laura Gabriela Oana.

În ultima zi a galei, începând cu ora 19,00, vor fi decernate premiile şi va fi prezentat spectacolul “Musical… show total!”

Juriul este format din Marina Constantinescu – critic de teatru, Lucian Ionescu – actor, Elena Purea – actriţă, Carmen Stanciu – teatrolog şi Lucian Vărsăndan – manager cultural.

Se vor acorda Premiul “Ştefan Iordache”, marele premiu al Galei HOP; Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual; Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual; Premiul “Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori; Premiul “Sică Alexandrescu”, premiul special al juriului.

Pe 27 august, începând de la miezul nopţii până la ora 16,00, după vizionarea tuturor momentelor oferite de concurenţi, spectatorii vor putea vota actorii preferaţi pe site-ul galei: https://galahop.uniter.ro/votul-publicului-2022/. După încheierea votului, se vor oferi Premiile publicului pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriţă şi cea mai bună trupă de actori.

Actriţa Dorina Lazăr va acorda Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală.

În programul galei sunt incluse şi trei întâlniri ale concurenţilor cu criticul de teatru Marina Constantinescu, regizorul Dragoş Galgoţiu şi actorul Lucian Ionescu.

În vederea stabilirii Premiului “1/10 pentru film la TIFF”, directoarea de casting Florentina Bratfanov va avea o întrevedere cu toţi concurenţii ediţiei.

Ediţia aniversară a galei va fi marcată şi printr-o expoziţie de afiş, ‘Gala HOP, 25 de ani’, care poate fi vizitată în perioada 25 – 27 august, în foaierul Casei de Cultură a Studenţilor.

Bilete pentru cele trei zile ale evenimentului pot fi achiziţionate de la sediul Teatrului de Păpuşi “Prichindel” din Alba Iulia şi online de pe www.teatrulalba.ro.

Un program permanent al UNITER, Gala HOP este un concurs ce are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic. Prima ediţie a avut loc în anul 1998 sub direcţia regizorului Cornel Todea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.