Social

Incendiu la o biserică din Constanța. 30 de enoriași au fost evacuați de pompieri

O biserică din municipiul Constanța a fost cuprinsă de flăcări duminică, echipaje de pompieri intervenind pentru stingerea flăcărilor. 30 de persoane au fost evacuate de Gruparea de Jandarmi Mobilă din biserica în flăcări, duminică, într-un cartier din municipiul Constanța, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea”.

De asemenea, 15 locatari ai unui bloc din vecinătate, afectat de incendiu, s-au autoevacuat sau au fost scoși din imobil de pompieri.

Potrivit ISU, două persoane au suferit atac de panică, iar o a treia, arsuri minore la antebraț.

„Pentru localizarea și stingerea flăcărilor, la fața locului salvatorii acționează cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 ambulanță SMURD. În sprijinul echipajelor din teren a fost alocată și 1 ambulanță SAJ”, a transmis ISU.

Este vorba de o biserică din cartierul Tomis Plus.

Flăcările sunt violente, cu mari degajări de fum și a fost afectat și un bloc din apropiere.

Pompierii au scos din lăcașul de cult 11 butelii de aragaz.

„Toate persoanele din blocul alăturat s-au autoevacuat. Din informațiile primite de la preotul bisericii, în interiorul lăcașului de cult nu mai sunt persoane”, a transmis ISU.

Conform Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța, „deocamdată, o singură pacientă, de 45 de ani, are arsuri gradul unu pe antebraț și a fost transportată la Spitalul Județean”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.