Politică

Germania anunță că susține aderarea României la spațiul Schengen

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că țara sa susține România la aderarea la Schengen. Despre acest lucru, ministrul de Externe al României a spus că este un anunț extrem de important pentru români.

Declarația cancelarului Olaf Scholz privind sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României „este un anunț extrem de important, pentru că este pentru prima oară când Germania, la cel mai înalt nivel, anunță, în mod necondiționat, susținerea pentru aderarea României la spațiul Schengen”, a afirmat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, la Digi 24.

Şeful diplomației române a adăugat că Scholz „a spus foarte clar că România, alături de celelalte state candidate în acest moment, îndeplinește toate condițiile tehnice pentru aderare și că va susține personal acest demers”.

„Este un anunț foarte important, care vine în completarea susținerii pe care și Franța, prin președintele Macron, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o în România, în luna iunie, l-a făcut în același sens și trebuie spus de asemenea, foarte clar, că aceste anunțuri sunt rezultatul demersurilor și discuțiilor pe care le-a purtat președintele României cu cei doi lideri europeni, cu diverse ocazii”, a adăugat Aurescu.

Ministrul a spus că demersurile politico-diplomatice în sensul aderării la Schengen „continuă și au continuat și în ultima perioadă”.

Întrebat dacă se așteaptă la un mesaj asemănător din partea părții olandeze, Aurescu a răspuns: „Noi continuăm demersurile noastre active la toate nivelurile față de toți partenerii noștri europeni, atât către cei care au exprimat deja acest sprijin în ultimii ani sau mai recent și de asemenea, evident, și față de Olanda”.

Bogdan Aurescu a scris pe Twitter că aderarea la Schengen este „un țel extrem de important pentru cetățenii români”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.