Social

Atenționări de ploi abundente până joi dimineața

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, avertizări Cod portocaliu și Cod galben de instabilitate atmosferică, valabile până joi dimineața în 35 de județe și în București.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 31 august, ora 12:00 – 1 septembrie, ora 10:00, va fi Cod portocaliu de ploi abundente în cea mai mare parte a zonei montane și a Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Banatului. În aceste zone, vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40 – 60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70 – 80 l/mp. Acestea vor fi asociate cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

De asemenea, în perioada 31 august, ora 10:00 – 1 septembrie, ora 10:00, pe fondul unei atenționări Cod galben de vreme rea, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii și grindină.

Atenționările de instabilitate atmosferică vizează Capitala și județele: Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

ANM precizează că perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

În Capitală, până joi, la ora 10:00, vor fi perioade cu înnorări, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 10 – 15 l/mp și izolat peste 20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă între 16 și 18 grade.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.