Social

ANM anunță ploi abundente în județul Alba

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, avertizări Cod portocaliu și Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente ce vor fi în vigoare până sâmbătă dimineața, în toate regiunile țării.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 2 septembrie, ora 12:00 – 3 septembrie, ora 10:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu în Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea, unde vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40 – 60 litri/mp. Izolat, în Oltenia, vor fi peste 70 – 80 litri de apă/mp.

Meteorologii avertizează că în sud-estul țării, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

De asemenea, în același interval de prognoză, va fi Cod galben de vreme rea în vestul, estul și sud-estul țării, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25 – 40 litri/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara și noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Începând din dimineața zilei de sâmbătă (3 septembrie), aversele se vor restrânge spre sud-estul și estul țării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.