Administrație

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia anunță că s-a conformat noii legislații privind alimentați în spitale

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia anunță că, odată cu intrarea în vigoare a legii care prevede creșterea alocației de hrană în spitale, a reușit îmbunătățirea meniului acordat pacienților. Inclusiv pacienții care efectuează internări de zi primesc o gustare, o sticlă de apă plată şi o cafea, precizează reprezentanții unității medicale.

Conducerea SJU spune că blocul alimentar și compartimentul Dietetică sunt coordonate de către Nicoleta Vesa, asistent principal dietetician, care a redactat două cărți cu rețete alimentare. Acestea au fost analizate, verificate și avizate de forurile superioare de specialitate (acreditate de ISBN, sub egida O.A.M.G.M.A.M.R, filiala Alba, verificate de către profesori universitari). Asistenta Nicoleta Vesa lucrează la SJU Alba Iulia de peste 24 de ani.

„Scopul comun al personalului SJU Alba Iulia este de a oferi pacienților o alimentație sănătoasă şi corectă, importantă inclusiv pentru recuperarea medicală”, mai declară reprezentanții SJU Alba Iulia.

La început de săptămână, meniul pe următoarele zile se afișează la avizierul fiecărei secții. Acesta este diferențiat în funcție de afecțiunile medicale (diferit pentru pacienții cu diabet hepatic sau oncologici).

Mai mult, pe pagina de socializare a spitalului a fost publicat un set de fotografii care ilustrează porțiile de mâncare asigurate pacienților la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.