Social

„Rupere de nori” în Apuseni. Inundații într-o zonă de campat din Poiana Glăvoi (video)

Imagine: Salvamont Salvaspeo Bihor

Ruperea de nori a provocat inundații în Poiana Glăvoi. Mai multe corturi au plutit pe apă, în urma inundațiilor.

Ploile masive căzute în zona de munte a județului Bihor au provocat inundații în Poiana Glăvoi, locul unde câțiva turiști și-au instalat corturile care au fost luate mai apoi de apă, scrie Bihoreanul.

În imaginile postate Facebook, se vede cum râul Valea Cetății, care traversează Poiana Glăvoi și intră în Cetățile Ponorului, a inundat zona unde câțiva turiști au campat.

„Am venit ud de pe traseu și am crezut că mai am lucruri uscate în cort… Ce a fost în cort în mare parte s-a udat, tot ce a fost în antreu a fost luat de apă. Noi ne-am udat bine și am avut emoții să trecem zona prin viitura să ajungem la cort”, a scris Marius Neag pe Facebook.

Salvamontiștii bihoreni au publicat joi pe rețelele de socializare avertizarea meteorologică de tip Cod portocaliu de vreme rea, valabilă până vineri la ora 24.

„Vor fi scurgeri de pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide, creșteri de debite cu posibile depășiri a cotelor pe Crișul Negru, Crișul Repede și afluenții acestora. Vă recomandăm să țineți cont de aceste avertizări, în special dacă v-ați propus să parcurgeți trasee turistice care pe anumite sectoare se intersectează cu cursuri de apă (ex. Cheile Galbenei, Cetățile Ponorului, Cetațile Rădesei”, se arată în postarea Salvamont Salvaspeo Bihor.

Pinter Istvan, șeful serviciului, a declarat pentru sursa citată că astfel de evenimente se întâmplă des în zonă, în contextul unor viituri, cum a fost și cea de ziua trecută.

Totodată, Pinter le recomandă turiștilor să fie atenți la zona în care aleg să campeze, mai ales dacă este în apropierea unor cursuri de apă, și să apeleze la oamenii din zonă sau la salvamont pentru sfaturi care i-ar putea feri de aventuri neplăcute.

Meteorologii au anunțat că până sâmbătă, 3 septembrie, ora 10, județul Bihor este vizat de o avertizare cod Galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.