Educație

Premieră. Piața Cetății din Alba Iulia a găzduit festivitatea de deschidere a anului școlar la colegiul militar

Ceremonia de deschidere a anului școlar 2022-2023 la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-a desfășurat în premieră, luni, în Piața Cetății din Alba Iulia, ca urmare a unor lucrări de infrastructură care se execută pe platoul din incinta unității de învățământ.

„E un moment deosebit, sigur, datorat unor cauze subiective, dar care va intra în istoria colegiului (festivitatea de deschidere a anului școlar – nota red.)”, a afirmat comandantul colegiului, Marcel Domșa, care a adăugat că Piața Cetății, unde se află și Sala Unirii, este un „loc cu reverberații deosebite”.

În mesajul adresat cu acest prilej, Marcel Domșa a făcut referire la rezultatele absolvenților Promoției 2021-2022. Pe lângă faptul că toți cei 112 absolvenți au fost declarați reușiți la Bacalaureat, au devenit toți studenți ai academiilor Ministerului Apărării Naționale, clasând colegiul din Alba Iulia pe primul loc în clasamentul celor cinci colegii militare naționale.

„Examenul de admitere a confirmat, încă o dată, calitatea învățământului în colegiul nostru. În urma testului de evaluarea cunoștințelor susținut de promoția 71, (…) toți absolvenții noștri vor fi studenți ai academiilor Ministerului Apărării Naționale”, a spus Domșa, care a amintit și rezultatele „lăudabile” obținute de elevii militari din Alba Iulia la olimpiade și concursuri școlare, fapt care arată că „primesc cea mai bună educație”, având „profesori dedicați, pedagogi autentici”.

Marcel Domșa a precizat că, în acest an, sunt 168 de elevi (121 de băieți și 47 de fete) în clasa a IX-a, după ce numărul inițial de locuri, de 120, a fost suplimentat cu încă 48.

La ceremonial a fost prezent și comandantul Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, general de flotilă aeriană Leonard Baraboi.

Alături de cei peste 520 de elevi militari s-au aflat rude și prieteni, dar și oficiali din administrația publică locală și județeană.

De la înființare, în 1919, și până în prezent, în colegiu și-au desăvârșit pregătirea 71 de promoții însumând 7.300 de absolvenți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.