Social

„Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?” Sunt sfaturile polițiștilor pentru copii și părinți

În perioada 5 – 8 septembrie 2022, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia precum și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au continuat activități informativ preventive desfășurate în contextul începerii unui nou an școlar.

Temele discuțiilor cu părinții, profesorii și copiii au vizat siguranța în mediul on-line, pe drumul de acasă către școală, în mediul școlar dar și acasă.

Au fost distribuite orarele campaniei „Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, care conțin câteva sfaturi utile pentru siguranța celor mici, adresate, în special părinților, dar și materiale informative pentru prevenirea victimizării din traficul de persoane sau consumul de droguri.

Reamintim că, în perioada 29 august – 11 septembrie 2022, se desfășoară campania „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, care are drept scop creșterea gradului de siguranță a minorilor prin informarea părinților asupra comportamentelor de risc și situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși copiii.

Poliția recomandă:

  • Dragi părinți, acordați-le copiilor o atenție sporită și din perspectiva siguranței lor;
  • Stabiliți un program în așa fel încât să știți, tot timpul, unde sunt și ce fac;
  • Explicați-le copiilor cu cine să comunice atunci când au probleme;
  • Discutați, în permanență, cu copiii dumneavoastră și asigurați-i de toată disponibilitatea pentru a-i ajuta;
  • Aflați care sunt prietenii lor, atât în viața reală cât și pe internet;
  • Pentru mai multe informații pentru siguranța dumneavoastră și a copiilor dumneavoastră, accesați site-ul Poliției Române, la secțiunea „Prevenire”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.