Politică

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii! Ceremonia, transmisă live pentru prima dată în istorie

Regele Charles al III-lea este proclamat oficial, sâmbătă, rege al Marii Britanii, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Chiar dacă Prințul Charles a devenit automat rege la moartea Reginei Elisabeta a II-a, funcția i se confirmă într-o ceremonie specială, rămasă de pe vremea când regele Marii Britanii era ales.

Charles al III-lea este proclamat oficial ca nou rege sâmbătă, la Palatul St James din Londra, de către Consiliul de Ascensiune, un organism ceremonial istoric care se reuneşte pentru a desemna pe fiecare dintre noii monarhi ai Regatului Unit.

Precedentul consiliu a avut loc în urmă cu multe decenii, în urmă cu 1952, când tehnologia nu era atât de dezvoltată ca în prezent, iar evenimentul nu a putut fi transmis live.

Din acest motiv, ceremonia este transmisă live sâmbătă pentru prima dată în istorie.

Regele Charles al III-lea va da o declarație și va ține primul său Consiliu Privat, după ce va fi proclamat monarh. La Consiliul Privat se alătură și Regina Consoartă și Prințul de wales.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.