Administrație

Aeroportul Cluj primește 8 milioane de lei de la Guvern, pentru a spori condițiile de siguranță

Guvernul oferă 8 milioane de lei Aeroportului Internațional Cluj-Napoca pentru achiziționarea de echipamente care vor spori condițiile de siguranță.

Contractul de finanțare pentru achiziționarea de diverse echipamente ce vor spori condițiile de siguranță în operațiunile de manevră a aeronavelor pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost semnat vineri, a anunțat vineri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

„Prin contractul de finanțare pe care l-am semnat astăzi, Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca va achiziționa echipamente pentru: deszăpezire, degivrare, determinarea gradului de frânare. Investițiile vor spori condițiile de siguranță în operațiunile de manevră a aeronavelor și a suprafețelor de mișcare”, a scris Grindeanu.

Potrivit ministrului, valoarea totală a contractului de finanțare este de aproximativ 8 milioane de lei, iar achizițiile trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2023.

Din suma totală, cea mai mare parte este asigurată prin fonduri europene (FEDR) și completată cu bani de la bugetul de stat și din contribuția proprie a aeroportului din Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.