Social

Cod galben de ploi torențiale și vânt puternic, până duminică noaptea

Meteorologii au emis mesaje de cod galben de ploi torențiale și vânt puternic pentru județul Alba, valabile până duminică noaptea. Vom avea parte de grindină, vijelie și fulgere, indică o prognoză emisă de Administrația Naționale de Meteorologie (ANM).

Prima avertizare de cod galben este valabilă de vineri, de la ora 12:00, până sâmbătă, la ora 12:00 și vizează „instabilitate atmosferică temporar accentuată”.

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, potrivit ANM.

Vremea sâmbătă și duminică – Cod galben

A doua avertizare de cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie vizează „instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate” și este valabilă în perioada 17 septembrie, 12:00 – 18 septembrie, 20:00.

„În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, darmai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale”, potrivit ANM.

Notă: Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

De asemenea, a fost emis un alt cod galben de vânt puternic pentru intervalul 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00

„Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h”, se arată în prognoza ANM.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.