Social

Inconștiență juvenilă. Fără drept la volanul unui autoturism

Joi și vineri, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba s-au confruntat cu două cazuri în care au descoperit, la volanul unor autovehicule, conducători auto care nu erau îndreptățiți să conducă un vehicul pe drumurile publice. În cazul ambelor cazuri au fost deschise dosare pentru fapte infracționale.

Astfel, joi 15 septembrie, în jurul orei 16,45, polițiștii din Aiud, în timp ce acționau pe strada Baba Novac din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism la volanul căruia se afla un minor în vârstă de 17 ani, din Aiud.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că minorul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul i-a fost încredințat, pentru a fi condus pe drumurile publice, de către un bărbat de 50 de ani, din Aiud.

Față de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, iar față de bărbatul care i-a încredințat autoturismul, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumuri publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.

La miezul nopții de joi spre vineri, în jurul orei 00,00, polițiștii rutieri din Sebeș, în timp ce acționau pe strada Dorin Pavel din Sebeș au depistat un tânăr de 22 de ani, din Săsciori, județul Alba, având permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.