Social

Bărbat împușcat de un polițist după ce a încercat să lovească un echipaj de poliție

Un bărbat de 64 de ani, din comuna Galicea Mare, reclamat de soție că ar fi agresat-o, a fost împușcat de un polițist după ce a încercat să lovească, cu o sapă, echipajul de poliție care intervenise pentru aplanarea conflictului din familie.

Potrivit IPJ Dolj, bărbatul a fost rănit în zona genunchiului drept, iar polițiștii i-au acordat acestuia primul-ajutor, până la sosirea ambulanței, fiind transportat conștient la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„La data de 17 septembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Giubega au fost sesizați prin apel 112, de o femeie, de 59 de ani, din Galicea Mare, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soțul său. La fața locului s-a deplasat o echipă formată din doi polițiști, fiind identificată apelanta, precum și soțul acesteia, un bărbat, de 64 de ani, din Galicea Mare. La vederea polițiștilor, bărbatul a devenit agresiv, încercând să lovească, cu o sapă, pe unul dintre polițiști. Astfel, după efectuarea somației legale, cel de-al doilea polițist a executat cu armamentul din dotare două focuri în plan vertical. Având în vedere că bărbatul nu a încetat acțiunea, polițistul a tras trei focuri către acesta, cel în cauză fiind rănit în zona genunchiului drept”, informează IPJ Dolj.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Totodată, cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești pentru stabilirea situației de fapt.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.