Sănătate

Activitatea unei grădinițe din Roșia de Secaș a fost suspendată din cauza condițiilor de igienă precare

Inspectori ai Direcției de Sănătate Publică Alba au suspendat activitatea grădiniței din satul Tău (Roșia de Secaș)

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba au suspendat, miercuri, activitatea grădiniței din localitatea Tău, comuna Roșia de Secaș, după ce, în urma unui control tematic, au constatat „grave deficiențe” în ceea ce privește condițiile igienico-sanitare din cadrul unității.

„Potrivit procesului-verbal întocmit de către inspectorii DSP Alba în urma controlului întreprins ieri (marți – n.red), au fost constatate următoarele deficiențe: nu există apă caldă la grupurile sanitare situate în curte; două din cele patru cabine ale grupurilor sanitare nu sunt funcționale; pardoseala din grupurile sanitare nu corespunde, perimetrul nu e ușor lavabil și dezinfectabil; în sălile de grupă există sobe metalice, interzise în unitățile de învățământ prin OMS 1456/2020 art. 9 lit. c); clădirea este degradată; curtea este neamenajată”, se precizează într-un comunicat al DSP Alba, remis miercuri Agerpres.

Din cauza deficiențelor constatate, Şcoala generală Roșia de Secaș, în subordinea căreia funcționează grădinița din localitatea Tău, a fost sancționată cu avertisment scris. Activitatea grădiniței va fi reluată după remedierea deficiențelor constatate, următorul control fiind programat să aibă loc în data de 22 octombrie.

DSP Alba mai arată că grădinița din localitatea Tău nu deține autorizație sanitară de funcționare întrucât are grupul sanitar situat în curte.

Acțiunea tematică de verificare a respectării condițiilor igienico-sanitare în unitățile de învățământ din județul Alba a fost programată în perioada 12 – 29 septembrie.

Până în prezent, inspectorii sanitari ai DSP Alba au întreprins 39 de controale în unitățile de învățământ, soldate cu 21 de sancțiuni, dintre care 20 de avertismente și o suspendare a activității.

Au mai fost întreprinse trei controale în chioșcuri alimentare școlare, soldate cu trei avertismente pentru comercializarea de produse nerecomandate elevilor. De asemenea, au fost scoase din consum 4,2 kilograme de produse de patiserie și 23 de litri de sucuri.

De asemenea, au mai fost efectuate 22 de controale privind programul „Cornul și laptele”, acestea fiind soldate cu opt avertismente pentru depozitarea produselor în spații necorespunzătoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.