Administrație

La Abrud a fost semnat primul contract de finanțare a unui proiect local cuprins în PNRR

Primarul Abrudului, Cristian Alexandru Albu, a semnat vineri primul contract de investiții finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), informează Primăria orașului Abrud.

„Abrudul a semnat primul contract de investiții prin Programul Național de Redresare și Reziliență, fiind prima investiție din cele 8 solicitate prin acest program. Așteptăm în cel mai scurt timp vesti bune si de la celelalte proiecte depuse”, se arată într-o informare a Primăriei Abrud.

În județul Alba, vor fi finanțate prin PNRR două creșe pentru preșcolari, la Abrud și la Blaj, investiții care se vor ridica la aproximativ 2 milioane de euro fiecare (fără TVA).

„Investiția este importantă pentru orașul nostru, fiind prima de acest fel. Orașul nu a avut până acum o clădire care să aibă o astfel de destinație, în momentul de față avem doar o grădiniță în cadrul căreia funcționează și creșa”, a precizat primarul orașului Abrud, Cristian Alexandru Albu.

Ministerul Dezvoltării a selecționat și cele 60 de creșe care vor fi construite prin PNRR, pentru care a fost lansat apelul de proiecte în data de 30 iunie, și pentru care autoritățile publice locale au depus 228 de cereri de finanțare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.