Politică

Când va crește salariul minim? Declarația ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat sâmbătă că este necesară creșterea salariului minim în contextul socio-economic actual, însă măsura nu poate fi luată anul acesta.

Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate trăi cu salariul minim, a declarat, sâmbătă, ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru Digi24.

„Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim. Înțeleg ceea ce spune mediul de afaceri dar trebuie să înțeleagă și dumnealor că și angajații trebuie să-și plătească utilitățile, să-și ducă copiii la școală și să-și hrănească copiii. Am pornit în această săptămână în Comisia de dialog social din cadrul Ministerului Muncii discuții cu mediul de afaceri și cu angajații, cu partenerii sociali”, a precizat Budăi.

El a menționat că ulterior discuțiile se vor muta în Consiliul Național tripartit, unde este și premierul și miniștrii, astfel încât să poată fi luată o decizie care să fie predictibilă, de la 1 ianuarie.

„Nu intervenim din timpul anului, pentru a se putea construi și bugetele pe anul următor și planurile de business pe anul următor. Propunerea PSD pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creșterea pensiilor, este de 3.000 (salariul minim – n.red.), cu cei 200 de lei scăzuți din taxare, adică 2.800 taxați și 200 nu. Este clar un impact pozitiv și asupra angajaților și chiar a angajatorilor, pentru că și angajatorii se plâng de lipsa forței de muncă. În România nu se poate trăi cu salariul minim”, a subliniat ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

În prezent, salariul minim brut este de 2.550 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.