Educație

Ministrul Lucrărilor Publice și cel al Educației au inaugurat un cămin studențesc la Arad. Urmează cel de la Alba Iulia

Primul cămin studențesc dintr-un total de 30 care vor fi construite de Guvern a fost finalizat la Arad şi a fost predat de Compania Națională de Investiții, marți, în proprietatea Universității „Aurel Vlaicu” Arad, investiția în clădirea care oferă 110 locuri de cazare fiind de aproximativ 16 milioane de lei. Un alt cămin urmează să fie predat, la Alba Iulia, Universității „1 Decembrie”, în zilele următoare.

La inaugurarea căminului şi semnarea documentelor de predare în administrarea universității au participat, între alții, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, Cseke Attila şi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Cseke Attila a precizat că noul cămin cu patru etaje şi mansardă are 54 de camere şi oferă 110 locuri pentru studenți.

„Suntem la prima inaugurare a unui cămin studențesc care este predat în proprietatea unei universități din România, construit prin program guvernamental cu finanțare din bugetul Ministerului Dezvoltării. Este un program guvernamental ambițios, început acum câțiva ani şi care s-a dezvoltat în aşa fel încât astăzi avem 15 obiective de investiții care au aprobare pentru execuția lor, din care două sunt finalizate. Suntem astăzi la Arad, unde predăm prima investiție de acest gen, am recepționat un alt cămin studențesc la Universitatea din Alba Iulia, care urmează a fi predat în aceste zile în proprietatea universității de acolo”, a spus ministrul Dezvoltării.

El a precizat că alte cinci obiective urmează a fi aprobate în perioada următoare, având documentația aproape completă, dar se mai lucrează pentru ca alte zece cămine studențeşti să fie construite în viitor.

„Acest program guvernamental va cuprinde 30 de cămine studențeşti noi, în total aproape 7.000 de locuri de cazare în infrastructură modernă pentru studenții universităților din România. (…) Astăzi, cele 20 de obiective care au aprobare au finanțare de peste 1,2 miliarde de lei”, a spus ministrul Dezvoltării.

El a arătat că aceste cămine sunt construite în urma unui parteneriat cu ministerul Educației.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.