Economie

Salariile medii pentru cele mai căutate locuri de muncă în IT, între 5.000 și 9.000 de lei. Care sunt cele mai atrăgătoare funcții?

Media salariilor în cele mai căutate locuri de muncă din domeniul IT, în România, este între 5.000 și 9.000 de lei, arată datele centralizate de o platformă online dedicată angajaților.

Conform Undelucram.ro, în România, cele mai căutate funcții în domeniul IT sunt cele de dezvoltator interfețe, inginer software, specialist în securitate, analist Big Data și specialist asigurarea calității.

În ceea ce priveşte salariile medii aferente celor mai căutate joburi, acestea sunt:

  • 7.520 de lei – pentru dezvoltator interfețe,
  • 9.210 de lei – pentru inginer software,
  • 7.360 de lei – pentru specialist securitate,
  • 5.200 de lei – analist Big Data,
  • 6.330 de lei – specialist în asigurarea calității.

„Aceste date fac parte dintr-o serie de comunicate de presă prin care Undelucram.ro va prezenta lunar cele mai căutate joburi și salariile aferente pentru cele mai importante domenii economice. Informațiile cu privire la salarii sunt obținute prin intermediul Salary Report, un instrument complex, destinat specialiștilor din HR, lansat de Undelucram.ro. Utilizatorii Undelucram.ro își comunică transparent și deschis salariile în cadrul platformei. Toate aceste informații salariale sunt analizate de o echipă asistată de un algoritm de inteligență artificială care exclude datele nerelevante și extrage metrici actualizați și preciși: medie de salarii, mediană salarii, quartile, percentile etc”, se arată într-un comunicat de presă al platformei online.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.