Educație

Record la tracțiuni vechi de dinainte de 1989, doborât de un elev al colegiului militar din Alba Iulia

Elevul sergent Andrei Aloman

Un elev de clasa a XII-a a doborât recordul colegiului militar din Alba Iulia la tracțiuni, vechi de peste trei decenii, el antrenându-se zilnic timp de opt luni pentru a reuși această performanță, având, totodată, și o dietă echilibrată, potrivit unui anunț postat miercuri pe pagina de Facebook a instituției de învățământ.

„Elev sergent Andrei Aloman a doborât recordul colegiului militar la tracțiuni. Andrei a reușit să execute 36 de tracțiuni, vechiul record, înregistrat înainte de anii ’90, fiind de 31 de tracțiuni. Pentru a reuși această performanță, Andrei s-a antrenat zilnic timp de opt luni și spune că și-a testat cu adevărat limitele din punct de vedere fizic”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Noul recordmen a afirmat că, la început, i s-a părut interesant faptul că ar putea intra în istoria colegiului înregistrând această performanță.

„Mai apoi, încercarea mea nu s-a mai dorit a fi doar o doborâre a recordului, ci și să-mi depășesc limitele, pentru că atunci când te întreci cu tine însuți îți formezi un caracter puternic și frumos. Pe lângă antrenamentul fizic intens, am avut și o dietă echilibrată, toate acestea ajutându-mă să ajung la condiția fizică necesară acestui efort. Dar, a trebuit să stabilesc un echilibru între antrenamente și școală, pentru a nu neglija sub nicio formă studiul”, a mărturisit elevul sergent Andrei Aloman.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia este continuatorul Liceului Militar „Mihai Viteazul”, înființat în anul 1919 la Târgu-Mureș, unde a funcționat până în anul 1940, când a fost mutat la Timișoara.

În anul 1947, și-a încetat activitatea împreună cu celelalte licee militare din țară, însă a fost redeschis, în anul 1975, în garnizoana Alba Iulia, sub denumirea de Liceul Militar „Mihai Viteazul”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.