Social

Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri

Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare – Roșia Montană a scăzut cu 40 de centimetri, a anunțat, duminică seara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba.

Potrivit unui comunicat de presă, în zonă se intervine cu trei motopompe de mare capacitate pentru deversarea apei din lacul de acumulare, o motopompă fiind pregătită să intervină, iar două motopompe vor interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localității Roșia Montană (zona locuită).

În gospodăriile din zona care ar putea fi în pericol de a fi inundată locuiesc 268 de persoane, din care 126 s-au autoevacuat, 137 au refuzat evacuarea și 5 persoane au fost evacuate în spații puse la dispoziție de autoritățile publice (internatul școlar de la Liceul din Abrud).

În zonă sunt angrenate următoarele forțe și mijloace:

ISU Alba: 25 de militari, 2 camioane cu 2 motopompe, 2 microbuze, un autoturism, o autospecială de intervenție; pentru gestionarea situației, ISU Alba a alertat întregul personal operativ
ISU Bihor – 2 militari, un camion, o motopompă;
ISU Mureș – 3 militari, un camion, o motopompă;
ISU Hunedoara – 3 militari, un camion, o motopompă;
ISU Cluj – 3 militari, un camion, o motopompă;
IJJ Alba – 4 jandarmi cu două auto;
IPJ Alba – 4 polițiști cu două auto;
SGA – 2 persoane cu două auto.

Totodată, au fost constituite patru echipe mixte (ISU, IPJ, IJJ) în vederea informării populației privind evacuarea acestora.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.