Educație

Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud a împlinit 100 de ani

S-au împlinit 100 de ani de la înființarea primului liceu cu predare în limba română de la Aiud, azi Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, informează Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion și profesorul Cornel Stelian Sandu, inspector școlar general al IȘJ Alba, au participat duminică la festivitatea dedicată centenarului liceului aiudean, alături de reprezentanți ai inspectoratului, autorități publice locale și județene și peste 200 de profesori și absolvenți.

„Nicolae Iorga spunea că «un popor care nu-și cunoaște istoria este ca un copil care nu-și cunoaște părinții». Este un mesaj dintr-un context mult mai complicat, dar care se potrivește perfect Centenarului Colegiului Național «Titu Maiorescu», căci, fiecare generație care vine se urcă pe treptele ridicate de cei dinaintea ei. Tocmai de aceea este o datorie să ne cunoaștem «treptele», să pomenim numele «umerilor» pe care stăm, așa cum cei de după noi ar trebui să ne strige pe nume… La mulți ani colegiului centenar!”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.