Mozaic

Duminică seara, la Alba Iulia: Cântec pentru Făuritorii Libertății

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează duminică spectacolul extraordinar „Cântec pentru făuritorii libertății”, susținut de Orchestra Română de Folclor, un eveniment care este dedicat Centenarului Încoronării. Concertul va avea loc la ora 18 în Piața Cetății din Alba Iulia și în cadrul acestuia vor evolua numeroși artiști îndrăgiți de folclor.

Astfel, pe scenă vor urca artiștii Veta Biriș, Mariana Anghel, Cornel Borza, Roxana Reche, Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga, Leontina Fărcaș și Grupul vocal tradițional „Muguri de Tezaur”. Participă Orchestra Română de Folclor, dirijor și inițiator Alexandru Pal, prima orchestră de uniune națională din țară, înființată în anul 2021 cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României la Alba Iulia. Orchestra a fost înființată în cadrul unui proiect de promovare a zilei naționale și a patrimoniului cultural imaterial.

Programul va fi completat cu momente de reconstituire istorică filmate in memoriam: Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand și Regina Maria. Spectacolul folcloric extraordinar din Piața Cetății va fi ulterior transmis în preajma Zilei Naționale a României din acest an, de Televiziunea Română.

Centrul de Cultură Augustin Bena Alba organizează în această perioadă o serie de evenimente cultural-artistice dedicate Centenarului Încoronării (împlinirea a 100 de ani de la încoronarea de la Alba Iulia a primilor regi ai României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria). Manifestările dedicate Centenarului Încoronării sunt organizate sub înaltul patronaj al prim-ministrului România, în parteneriat cu Consiliul Județean, Casa Regală a României și Primăria Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.