Educație

Cel mai tânăr instructor controlor de trafic din Forțele Aeriene este absolvent colegiului militar din Alba Iulia

Locotenentul Alexandru Hăprian, instructor controlor de trafic aerian din forțele aeriene, a absolvit Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia — foto: Adela Oltean

Absolvent al Academiei Forțelor Aeriene, locotenentul Alexandru Hăprian este cel mai tânăr instructor controlor de trafic aerian din forțele aeriene și totodată singurul ofițer care îndeplinește această funcție pe locația Giarmata, scrie Adela Oltean pe contul de Facebook al Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”.

Caracterizat de colegii lui din cadrul escadrilei ca fiind un profesionist în executarea misiunilor, mereu atent la detalii, dornic să își facă meseria la cele mai înalte standarde și să fie întotdeauna cel pe care te poți baza, indiferent de situație.

Locotenentul Hăprian este, în schimb, un om modest, pasionat de ceea ce face și preocupat în permanență de siguranța colegilor pe care îi dirijează, de la pornirea aeronavelor și până la aterizare. Avantajul prezenței lui în cadrul escadrilei îl reprezintă conexiunea și comunicarea permanentă cu piloții, adaptarea continuă la nevoile operaționale, dar și spiritul de echipă dezvoltat pe parcursul anilor alături de colegii de escadrilă, mai spune Adela Oltean în postarea citată.

Tânărul locotenent ne vorbește cu pasiune despre ceea ce face, fiind implicat și devotat meseriei pe care o are, dar în același timp conștient de responsabilitatea imensă de pe umerii lui. Atitudinea pozitivă și spiritul de sacrificiu în toate aspectele vieții profesionale îl ajută să își îndeplinească cu succes fiecare sarcină în parte.

Absolvent al Liceului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, și-a dorit de mic să facă ceva diferit, iar acum impactul lui în locația Giarmata este vital.

Alexandru a participat la toate exercițiile desfășurate pe aerodromul de la Timișoara, a dirijat zeci de aeronave, a avut mereu o colaborare excelentă cu aeroportul civil și își dorește zilnic să fie tot mai bun.

Un subordonat exemplar, este descris și de șefii lui ca fiind foarte bine pregătit profesional, care a reușit să-și îndeplinească cu succes atribuțiile de controlor de trafic aerian și să instruiască corespunzător colegii controlori aflați la început de cariera.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.