Social

Percheziții în Roșia Montană, într-un dosar de camătă și contrafacere

Polițiștii au încercat să documenteze infracțiuni de contrafacere și camătă (fotografie de arhivă)

Mai multe percheziții au fost efectuate de polițiști în comuna Roșia Montană în cadrul unui dosar penal privind infracțiuni de contrafacere și camătă, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

„Ieri, 18 octombrie 2022, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, au efectuat trei percheziții, toate în comuna Roșia Montană, în cadrul unui dosar penal privind infracțiuni de contrafacere și camătă. Din cercetări a rezultat că un bărbat de 37 de ani, din comuna Roșia Montană, ar fi împrumutat diverse sume de bani unor persoane din comună, solicitând dobânzi și ar fi întocmit, în acest sens, diferite înscrisuri”, se menționează în comunicat.

Totodată, potrivit sursei citate, bărbatul ar fi comercializat articole vestimentare și cosmetice care poartă însemnele unor mărci celebre, în legătură cu care există suspiciunea că sunt contrafăcute.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 143 de produse vestimentare și parfumuri, în valoare de peste 10.000 de lei, și au fost ridicate diferite înscrisuri și mijloace tehnice care ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs având o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și camătă.

La efectuarea perchezițiilor au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.