Social

Pomohaci și-a făcut biserică peste capul BOR. Ce spune Arhiepiscopia Alba

Cristian Pomohaci, fost preot caterisit de Mitropolia Ardealului în anul 2016 ca urmare a unor acuzații de agresiune sexuală asupra unor minori, și-a făcut propria biserică într-un garaj din Iernei, în care ar sluji „fără drept”.

Potrivit unei circulare a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia datată 20 octombrie, credincioșii sunt îndemnați să nu participe la „slujbele” oficiate de fost preot.

„Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe”, se arată în circulara citată, document care poartă semnătura ÎPS Irineu.

„Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze ale locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă”, îndeamnă reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia.

Aceștia precizează că eea ce se săvârșește acolo Cristian Pomohaci „nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic”.

Mai mult, reprezentnții arhiepiscopiei dezvăluie că Pomohaci este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de „port ilegal de uniformă”, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte.

Reamintim că interpretul de muzică populară Cristian Pomohaci a fost caterisit de Mitropolia Ardealului în urma unor acuzații de agresiune sexuală asupra minorilor, care s-au încheiat în justiție prin prescrierea faptelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.