Mozaic

Sute de credincioși au participat la Sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Ardeleni

Sute de credincioși au fost prezenți, vineri, cu prilejul sărbătorii Sfinților Mărturisitori Ardeleni, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia la slujba oficiată de înalți ierarhi – mitropolitul Irineu al Olteniei și arhiepiscop al Craiovei, arhiepiscopul Irineu de Alba Iulia, episcopul-vicar Benedict Bistrițeanu al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Ardeleni – Cuvioșii Mărturisitori Visarion și Sofronie, Sfântul Mucenic Nicolae Oprea și Sfinții preoți Mărturisitori Ioan și Moise Măcinic, are loc pe 21 octombrie și este o sărbătoare în special a credincioșilor ortodocși din Transilvania.

În fiecare an, cu prilejul acestei sărbători la Alba Iulia sunt aduse sfinte moaște, care rămân spre închinare mai multe zile. Anul acesta, au fost aduse moaștele Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfințit de la Tismana. Este pentru prima dată când racla cu moaștele Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfințit a părăsit Arhiepiscopia Craiovei pentru a ajunge spre închinare într-o altă eparhie din țară.

Relicvele au fost aduse spre închinare joi de la Mănăstirea Tismana, județul Gorj, în fruntea delegației aflându-se mitropolitul Irineu al Olteniei. Sute de credincioși s-au închinat încă de joi seara la racla cu moaștele Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfințit.

Racla cu sfintele moaște va rămâne spre închinare la Alba Iulia până luni dimineața, când delegația din Eparhia Craiovei se va întoarce la Mănăstirea Tismana.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.