Mozaic

Doctorul Mircea Frențiu și „Cei șapte magnifici ai culturii române” la Alba Iulia

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba organizează joi, 27 octombrie, la o întâlnire cu mari artiști ai scenei românești, cu o carte dedicată lor și cu autorul cărții intitulată „Cei șapte magnifici ai culturii române”, doctorul Mircea Frențiu, un împătimit al culturii cunoscut atât ca medic al vedetelor cât și ca realizator de emisiuni radio și TV.

Începând cu ora 17, evenimentul îi are ca invitați speciali pe doi dintre cei șapte oameni de cultură intervievați în carte. Au răspuns invitației organizatorilor și a autorului de a participa la lansarea volumul „Cei șapte magnifici ai culturii române”, actorii Dan Puric și Dorel Vișan, care alături de autor ne vor purta pașii prin întâmplări reale din viața domniilor lor dar și din viața celorlalte personalități prezente în carte. Aceștia sunt: actorul Florin Piersic, scriitorul Dinu Săraru, actrițele Adela Mărculescu și Manuela Hărăbor și rectorul universității albaiuliene prof.univ.dr. Daniel Breaz.

În deschiderea evenimentului, vor rosti mesaje instituționale din partea organizatorilor, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba și Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, iar din partea instituției partenere în organizare, Primăria Municipiului Alba Iulia, primarul Gabriel Codru Pleșa. Evenimentul va continua cu decernarea de diplome pentru invitații prezenți care de-a lungul timpului s-au dovedit a fi adevărați ambasadori ai culturii de pe meleagurile județului Alba. Finalul activității va fi îmbrăcat în acorduri muzicale de către solistele Alexandra Băcilă și Daria Cristea și de către inegalabilă voce transilvană a Vetei Biriș. Întregul eveniment este prezentat de Daniela Floroian.

Participarea la eveniment este liberă iar cei prezenți se vor putea bucura de achiziția cărții lansate cu acest prilej și de autografele autorului și ale invitaților săi. Prin urmare nu ratați întâlnirea cu „Cei șapte magnifici ai culturii române”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.