Politică

Premierul Ciucă a discutat cu șefa CE despre limita de 9,4% din PIB la bugetul de pensii

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că în cadrul discuțiilor cu președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, pe tema îndeplinirii angajamentelor asumate de România în cadrul PNRR, a fost atins și subiectul ajustătii unor ținte și jaloane, între altele și posibilitatea înlocuirii prevederii privind procentajul 9,4% din PIB pentru pensii cu un indicator referitor la disciplina financiară.

„Am discutat și aspectul ajustării a o serie de jaloane și ținte, astfel încât ele să fie realizabile până în anul 2026. Este de foarte mare interes capitolul pensii. Am discutat specific acest aspect, am prezentat că există acea limită de 9,4% în PNRR pentru bugetul de pensii și am convenit că este posibilă înlocuirea acestui indicator cu altul, care să țină cont de studiul Băncii Mondiale și de un indicator de disciplină financiară”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, într-o conferință de presă la încheierea vizitei de lucru la Bruxelles.

Premierul a precizat că discuția cu șefa CE a fost una de principiu, detaliile tehnice urmând să fie discutate la nivel de experți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.