Social

Trei din patru români îşi schimbă anvelopele de vară cu cele de iarnă, la venirea anotimpul rece

Peste trei sferturi dintre șoferii români (76%) își schimbă anvelopele de vară cu cele de iarnă odată cu trecerea la anotimpul rece, iar opt din zece persoane (79%) înțeleg beneficiile și diferențele dintre anvelopele de iarnă și cele all-season, procent semnificativ mai mare decât în alte țări europene, relevă rezultatele unui studiu de specialitate dat publicității luni.

Potrivit sursei citate, țări precum Franța și Italia au raportat cunoștințe mult mai scăzute pe tema anvelopelor, fiind de acord că știau diferența dintre cele două tipuri de anvelope în 56%, respectiv 69% din timp. În Marea Britanie, procentul a scăzut la doar 34%.

Studiul realizat Goodyear arată, totodată, că 76% dintre șoferii români au trecut de la anvelopele de vară la cele de iarnă, dar în același timp 18% dintre cei chestionați au declarat că nu au nevoie de anvelope speciale de iarnă pentru zonele unde locuiesc. Dintre țările europene, doar Luxemburg și Polonia au avut rezultate similare, multe alte țări folosind anvelope all-season sau chiar de vară pe tot parcursul anului.

În mod semnificativ, acest aspect a variat în funcție de kilometrajul anual realizat de către șoferi. Astfel, 73% dintre românii care conduc sub 10.000 km pe an au schimbat anvelopele odată cu schimbarea anotimpului, iar ponderea a crescut la 86% pentru cei care conduc peste 72.000 km/an.

Aproape trei sferturi (73%) dintre șoferii români au declarat că verifică reglementările privind anvelopele atunci când călătoresc în afara țării. În Polonia, ponderea este de 66%, iar la polul opus se află Spania – cu 38%, respectiv Marea Britanie – cu aproximativ jumătate dintre șoferi.

Cercetarea Goodyear evidențiază și faptul că perspectiva de a conduce la temperaturi sub zero grade este mai înspăimântătoare pentru șoferii români decât cea a condusului pe zăpadă, ploaie sau ceață. În acest context, 34% dintre aceștia au declarat că se simt inconfortabil să conducă în condiții de polei, iar 9% că refuză complet să conducă în astfel de condiții. În schimb, 48% dintre românii chestionați se simt foarte comfortabil atunci când conduc pe zăpadă. Singurii șoferi din Europa care s-au declarat mai încrezători au fost cei din Luxembourg.

Cu toate acestea, 7% dintre respondenții români au recunoscut că nu ar conduce niciodată pe zăpadă sau în condiții de ceață.

Studiul privind comportamentul de condus pe timp de iarnă a fost realizat pe un eșantion de 4.000 de șoferi din opt țări europene, de către 2Europe, la cererea Goodyear.

Goodyear este una dintre cele mai mari companii de anvelope din lume, cu 57 de unități din 23 de țări în care își fabrică produsele. Compania are două centre de inovare deschise în Akron, Ohio, și în Colmar-Berg, Luxemburg.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.