Administrație

Aiud. Lucrările la depoul de autobuze electrice înaintează, acestea primind avizul ISC

Lucrările la clădirea noului depou care va găzdui autobuzele electrice a trecut de faza determinantă validată de către Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC). Pentru asigurarea calității, lucrările din municipiul Aiud sunt verificate de către ISC, în etape numite „faze determinante”, informează Primăria municipiului Aiud.

Acest depou este în curs de construire pe strada Tudor Vladimirescu din Aiud face parte din proiectul „Transport public ecologic în municipiul Aiud”, finanțat din fonduri europene.

Proiectul urmărește dezvoltarea și modernizarea infrastructurii necesare asigurării unui serviciu de transport public auto de călători eficient prin construirea unui depou modern destinat transportului electric în municipiul Aiud, construcția și reabilitarea a 28 stații de călători și reabilitarea drumului aferent, inclusiv înființarea unui sens giratoriu.

Scopul final este asigurarea unui transport public auto modern și nepoluant prin achiziționarea unui număr de 16 autobuze electrice si înființarea a 16 stații de încărcare autobuze la depou, a patru stații de încărcare autobuze pe traseu, două stații automobile si a unui sistem de tip bike sharing dotat cu 50 biciclete, alături de înființarea traseelor pentru biciclete si pietoni.

Optimizarea transportului public urban din municipiul Aiud se va face prin implementarea unor sisteme de transport inteligente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.