Social

Finanțare de 28 de milioane de lei, prin PNRR, pentru transport ecologic în Blaj și Crăciunelu de Jos

Două proiecte în valoare de peste 28 de milioane de lei pentru achiziția de vehicule electrice destinate transportului public și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, depuse în parteneriat de autoritățile locale din municipiul Blaj și o comună învecinată, Crăciunelu de Jos, au primit finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat joi primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

„Este vorba despre cele două proiecte legate de transportul public de persoane, ce vizează achiziționarea de autobuze și microbuze electrice, implementarea unui sistem e-ticketing și amenajarea de stații de încărcare electrice, în valoare totală de peste 28 de milioane de lei, finanțate integral de Ministerul Dezvoltării”, a informat, pe pagina sa oficială de Facebook, primarul municipiului Blaj.

Potrivit acestuia, primul proiect vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziția a 4 autobuze nepoluante în lungime de 10 metri, 4 autobuze nepoluante în lungime de 12 metri și a unui microbuz nepoluant. Valoarea aprobată este de peste 25,7 milioane de lei (cu TVA).

Cel de-al doilea proiect depus în parteneriat de cele două Primării vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziția unui sistem e-ticketing.

În cadrul acestui proiect se vor achiziționa un sistem de transport inteligent (ITS) și 12 stații de încărcare, valoarea aprobată ridicându-se la aproape 2,4 milioane de lei.

Gheorghe Valentin Rotar a mai arătat că administrația blăjeană își propune să reabiliteze, din fonduri proprii sau din surse externe, cele 20 de stații de autobuz aflate pe raza municipiului, care vor fi transformate în stații smart. Acestea ar urma să fie astfel dotate cu bănci echipate cu prize USB, display program sosire-plecare, publicitate, comunicare-informare, hartă interactivă, automate bilete și abonamente, Wi-Fi etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.