Educație

Peste 40 de elevi militari participă la o campanie de donare de sânge

Zeci de elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia participă la o campanie de donare de sânge, atât pentru a-și ajuta semenii aflați în suferință, cât și cu speranța că vor inspira astfel cât mai multe persoane să facă același lucru, potrivit unui comunicat transmis vineri Agerpres de către unitatea de învățământ.

„Colegiul Național Militar ‘Mihai Viteazul’ Alba Iulia a demarat astăzi, 4 noiembrie, o nouă campanie de donare de sânge. Acțiunea se va desfășura timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 noiembrie, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba și vine ca răspuns la nevoia acută de sânge din această perioadă și numărul foarte mic al donatorilor de sânge. Totodată, acțiunea este inclusă în programul de manifestări dedicate Zilei Colegiului (8 noiembrie – nota red.)”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, la campania de donare de sânge vor participa peste 40 de elevi din clasele a XII-a, „conștienți că prin gestul lor își vor ajuta semenii aflați în suferință”. În același timp, adaugă sursa menționată, liceenii speră ca prin puterea exemplului personal să inspire și să mobilizeze cât mai multe persoane să doneze sânge.

Astfel de acţiuni umanitare au loc periodic la nivelul Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.