Administrație

S-au împlinit 25 de ani de la reînființarea Judecătoriei Sebeș

Vineri, 4 noiembrie, conducerea Judecătoriei Sebeș a organizat în sala de judecată o altfel de ședință, pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la reînființarea Judecătoriei Sebeș, care a avut loc în anul 1997.

La acest eveniment au participat, alături de personalul instanței, reprezentanți ai Curții de Apel Alba Iulia, Tribunalului Alba, Baroului Alba, avocați și consilieri juridici din localitate, informează reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia.

Cu acest prilej, judecătorea Ana Maria Mărcuș, președinta Judecătoriei Sebeș, a prezentat lucrările de renovare și îmbunătățire finalizate recent, fiind exemplificat și cu imagini progresul evident din ultimii ani, atât la nivelul aspectului exterior al clădirii, cât și la toate spațiile publice și compartimentele instanței, care au fost modernizate și refuncționalizate în beneficiul direct al justițiabililor și profesioniștilor din zonă.

A fost, de asemenea, amintită amenajarea recentă, cu sprijinul Baroului Alba, a unui birou pentru avocați, dar și proiectul aflat în derulare pentru dotarea unei săli dedicate audierii minorilor.

Ca o curiozitate, a fost prezentată vechea cruce de lemn care a stat pe biroul magistraților de la Judecătoria Sebeș până în anul 1968, când instanța a fost desființată în urma reformei judiciare a regimului comunist, dar care în prezent și-a reluat vechiul loc în sala de judecată, fiind redată instanței de o familie de avocați din Sebeș ce a păstrat-o cu sfințenie peste timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.