Mozaic

Conturi de Twitter, suspendate după ce și-au schimbat numele în „Elon Musk”

Twitter, la lansarea pe piața de capital

Utilizatorii de Twitter cu conturi certificate care și-au schimbat numele de utilizator în „Elon Musk” pentru a glumi pe seama noului proprietar al rețelei de socializare au fost suspendați de platformă, informează AFP.

Actrița de comedie Kathy Griffin, cu două milioane de urmăritori, este unul dintre acești utilizatori. Ea își înlocuise și poza de profil cu o imagine a miliardarului.

Patronul Tesla, care s-a descris în trecut drept un „apărător absolut al libertății de exprimare”, a scris duminică pe Twitter că acele „conturi de Twitter care folosesc identitatea altcuiva, fără a specifica în mod clar că este vorba de o parodie, vor fi suspendate permanent”.

Contul de Twitter h3h3Productions, aparținând youtuber-ului Ethan Klein, a fost, de asemenea, suspendat, deși se prezintă drept o parodie.

Acuzat că a fost implicat personal în deciziile de suspendare a conturilor care îl vizau, Elon Musk a răspuns printr tweet în care semnala suspendarea contului actriței de comedie Kathy Griffin.

„De fapt, a fost suspendată pentru că s-a dat drept o actriță de comedie”, a ironizat el. Griffin, al cărui cont nu a fost încă reactivat, a ținut însă să-i răspundă prin intermediul contului regretatei sale mame: „M-am întors din morți ca să-ți spun să o eliberezi pe Kathy”, i-a transmis actrița lui Musk.

Alți utilizatori, inclusiv actorul Mark Hamill, cunoscut din seria „Star Wars”, s-au alăturat disputei cu hashtag-ul #FreeKathy.

Primele decizii ale lui Elon Musk după ce a finalizat preluarea Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, au fost să concedieze jumătate din angajați și să anunțe că certificarea autenticității conturilor, înainte gratuită, necesită acum o taxă lunară de 8 dolari.

Utilizatorii certificați, a căror autenticitate a fost verificată în prealabil de către platformă, sunt semnalați printr-o bifă albastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.