Social

Crucea Roșie Română Filiala Alba a trimis la Kiev două tiruri cu produse ca ajutoare umanitare

Un nou convoi umanitar cu bunuri pentru populația afectată de războiul din Ucraina a fost organizat de Crucea Roșie Română Filiala Alba, care, în premieră, s-a implicat direct în organizarea transportului, o echipă a filialei însoțind cele două tiruri cu ajutoare de primă necesitate până în Kiev.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri Agerpres, Crucea Roșie Română Filiala Alba a asigurat desfășurarea unui nou transport umanitar către Ucraina, cu bunuri pentru populația afectată de război. De această dată, organizația noastră s-a implicat direct în organizarea transportului, o echipă a Filialei Alba însoțind cele două tiruri cu ajutoare de primă necesitate, până în Kiev, în inima Ucrainei. Astfel, peste 26 de tone de produse, în valoare totală de peste 1.500.000 lei, au fost donate pentru populația din Ucraina, după cum urmează: consumabile medicale (truse de prim ajutor, tărgi pliabile, comprese, feși, kituri pentru arsuri etc.); produse de igienă pentru adulți și copii; produse de cazarmament (saci de dormit, pături, sute de lenjerii de pat); apă îmbuteliată și o cantitate însemnată de lapte praf pentru copii.

Au donat atât persoane, în cadrul campaniei „Umanitatea nu are granițe”, cât și companii.

„Experiența trăită de către echipa Crucii Roșii Filiala Alba, alcătuită din Adrian Ionel Dușa, director, și Mureșan Călin, ambulanțier, în cele patru zile de deplasare, a fost copleșitoare, urmele lăsate de bombardamente pe străzi, clădiri și în viața oamenilor fiind mult peste imaginația noastră. (…) Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba va continua să fie alături de populația afectată de pe urma războiului din Ucraina, prin campania ‘Umanitatea nu are granițe’”, se mai arată în comunicat.

Primul transport umanitar a avut loc în 27 februarie și a constat în 600 de saci de dormit din depozitul Crucii Roșii Române Filiala Alba spre tabăra de refugiați de la Siret, județul Suceava, în vederea acoperirii nevoilor din zona afectată. În 2 martie, a fost un alt transport umanitar, cu 300 de saci de dormit din depozitul Crucii Roșii Române Filiala Alba, spre tabăra de refugiați de la Milișăuți, județul Suceava.

În 30 martie, au fost trimise în Ucraina, zona Odessa, două tiruri conținând 23 tone de alimente, produse de igienă și cazarmament. În 13 aprilie, a fost un alt transport umanitar în Ucraina, respectiv un tir conținând 16 tone de produse lactate și suplimente, aranjate în 33 de paleți și donate Crucii Roșii, au fost trimise către Crucea Roșie din localitatea Uzhhorod, Ucraina.

Totodată, de la începutul războiului, au fost oferite ajutoare constante pentru familiile de refugiați stabilite în județul Alba, cu bunuri constând în produse de igienă și alimente de bază.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.