Sănătate

OMS raportează o scădere cu 90% a numărului de decese asociate CoViD-19 în raport cu iarna trecută

Numărul deceselor asociate maladiei CoViD-19 a scăzut considerabil în raport cu iarna trecută, a anunțat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citat de DPA.

Săptămâna trecută, aproximativ 9.400 de decese asociate CoViD-19 au fost raportate la nivel mondial, a precizat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, miercuri, la Geneva.

Acest număr este cu aproape 90% mai mic decât cel raportat în prima săptămână din luna februarie, când a fost atins vârful de decese săptămânale din acest an – 75.000.

Deși această evoluție este pozitivă, prea mulți oameni continuă totuși să moară din cauza CoViD-19, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferință de presă.

„Aproape 10.000 de decese într-o săptămână înseamnă cu 10.000 prea multe, pentru o boală care poate fi prevenită și tratată”, a mai spus directorul general al OMS.

„CoViD-19 este încă o pandemie”, a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului OMS pentru boli emergente și zoonoze, precum și director tehnic al departamentului pentru combaterea CoViD-19

În săptămâna precedentă, aproximativ 2,1 milioane de infectări noi cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate la nivel mondial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.