Economie

Ministrul Grindeanu promite 100 de km de autostradă în 2023. Ce spun specialiștii

Timp de zece ani, în România nu s-au mai construit 100 de km de autostradă și drumuri expres într-un an (foto: Asociația Pro Infrastructură)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță peste 100 de kilometri de autostradă deschiși în 2023, după un deceniu în care România nu a mai depășit „borna” de 100 de kilometri/an.

Într-un interviu la Antena 3, ministrul Grindeanu a dat asigurări că anul viitor vor fi peste 100 de kilometri de autostradă (și drum expres – nota red.), pentru că așteaptă finalizarea celor trei loturi de pe Autostrada București Sud (50 km), a 30 de kilometri de pe Autostrada Transilvaniei (două din cele trei loturi UMB) și două loturi pe Craiova – Pitești (drum expres unde lucrează UMB). Anul 2013 a fost ultimul în care România a reușit să dea în trafic peste 100 de kilometri de autostradă (108 km.)

Totuși, față de afirmațiile ministrului Grindeanu, trebuie precizat că Lotul 3 de pe A0 Sud unde lucrează Aktor este mai aproape de reziliere decât de inaugurare (sub 20% stadiu fizic), iar pentru lotul 4 de pe DEx 12 (30 km), UMB este la început cu lucrările.

Sorin Grindeanu a declarat: „Anul viitor vom ajunge la mai bine de 100 de kilometri de autostradă. În principiu, trebuie să se termine loturile de pe A0 Sud în jurul Bucureștiului și cel puțin două tronsoane de pe Craiova – Pitești, trebuie să se termine pe Autostrada Transilvania alte două tronsoane, iar pe Drumul Expres Brăila – Galați este termen de finalizare anul viitor”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.