Economie

E.ON Energie România și Transavia vor construi șase centrale fotovoltaice

E.ON Energie România dezvoltă parteneriatul tradițional cu Transavia și în zona soluțiilor energetice regenerabile, urmând să construiască șase centrale fotovoltaice pentru unități de producție din Transilvania și Banat, pe o suprafață de 4,5 hectare, potrivit unui comunicat remis, miercuri, Agerpres.

Valoarea totală a proiectelor de producere a energiei verzi depășește 2,9 milioane de euro.

Vor fi instalate, pe sol, 6.608 panouri fotovoltaice, cu o putere totală de 3.568 kWp, în localitățile Unirea și Pâclișa din jud. Alba, Cristian din județul Sibiu, Gligorești din județul Cluj, Cristuru Secuiesc din județul Harghita și Bocșa din județul Caraș-Severin. Cele șase centrale vor produce anual circa 4.600 MWh energie electrică.

„Suntem într-o perioadă de tranziție energetică și remarcăm interesul tot mai ridicat pentru soluții de producere a energiei din surse regenerabile. Primele panouri fotovoltaice pentru partenerii de business le-am instalat în 2019 și de atunci am crescut an de an în acest domeniu. Parteneriatul cu Transavia este o demonstrație clară a faptului că viitorul aparține energiei verzi și că sustenabilitatea unei companii este o condiție necesară pentru dezvoltarea și consolidarea poziției în piață, indiferent că ești furnizor de soluții energetice sau beneficiarul direct al acestora”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Cantitatea de energie electrică produsă de centrale este destinată autoconsumului în procesul de producție, surplusul urmând să fie livrat în rețea. Prin punerea în funcțiune a acestor proiecte fotovoltaice, Transavia va proteja mediul înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu aproape 1.000 de tone pe an.

„Energia verde este pentru noi un proiect de sustenabilitate economică, relevant și pentru mediu și societate. Acest parteneriat cu E.ON, parte din investiția masivă în energie verde demarată de noi în acest an, ne va ajuta să ne maximizăm performanța în procesul nostru de producție responsabilă în punctele de lucru din cinci județe și, în același timp, să ne reducem amprenta ecologică”, a precizat Ovidiu Oprița, director general al Transavia.

Începând din anul 2019 și până în prezent, E.ON a instalat 151 de centrale fotovoltaice în România, în valoare de 28,5 milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, producția totală de energie fotovoltaică ajunge la 36,1 GWh, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8,3 milioane tone pe an.

Această inițiativă a liderului local al pieței de carne de pui face parte din strategia de sustenabilitate, de la bob la furculiță, prin care Transavia s-a angajat să protejeze resursele pentru generațiile viitoare, acționând responsabil în privința oamenilor, a animalelor, a comunităților și a mediului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.