Economie

Circulație fără restricții pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Reparațiile de pe lotul 2 a fost finalizate

Șoferii pot circula pe toate cele patru benzi ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, pe lotul 2, în zona alunecărilor de teren de la Oiejdea. De sâmbătă, se poate circula pe toate cele patru benzi, inclusiv în zona Dealului Oiejdea, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Pe întreaga autostradă Sebeș-Turda (A10) se circulă de astăzi la regim de 4 benzi! Am deschis traficul în regim de autostradă și pe cei 1,5 km din zona dealului Oiejdea. Circulația pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda a fost deschisă anul trecut, în luna noiembrie 2021, dar restricționată pe o bandă pe sens în zona Dealului Oiejdea, din cauza unor alunecări de teren”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.

Cel mai dificil lot din Autostrada Sebeș-Turda, porțiunea din lotul 2 afectată de alunecări de teren, de la Oiejdea, a fost dat în trafic sâmbătă pe toate cele patru benzi.

Traficul a fost restricționat în zonă pe o distanță de 1,5 kilometri la o bandă pe sens, ca urmare a alunecărilor de teren din zona localității Oiejdea. Anteprenorul de pe acest lot, Aktor, și-a asumat ca până în luna aprilie 2022 să finalizeze toate lucrările, însă nu a reușit să se țină de promisiune.

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebes-Turda, în zona alunecării de teren de la Oiejdea, județul Alba, au fost montate înclinometre pentru a monitoriza stabilitatea dealului din apropiere.

Lucrările la Autostrada Sebes – Turda (A 10) au început în 2014 și ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor inițiale. Cu o lungime de 70 de kilometri, A10 face legătura între Autostrăzile A1 și A3. Din 2018 se circulă pe 45,7 kilometri, pe loturile 3 și 4, între Aiud și Turda. În decembrie 2020, a fost deschis lotul 1, între Sebeș – Alba Iulia, iar in noiembrie 2021 – lotul 2, între Alba Iulia – Aiud.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.