Administrație

Ce se întâmplă în acest moment în centrul Aiudului? Reacția primăriei

Lucrările din centrul municipiului Aiud provoacă un anumit disconfort celor care au de lucru în zona centrală a orașului. Neliniștea locuitorilor legată de șantierul din centru pare accentuată și de faptul că se apropie sărbătorile de iarnă. În fața reacțiilor apărute în spațiul public la această situație, reprezentanții Primăriei Aiud fac o serie de precizări.

„Pentru că mulți dintre dumneavoastră se întreabă ce se întâmplă în centrul orașului, dar mai ales când se reface trotuarul, facem următoarele precizări. Înainte de refacerea integrală a trotuarului din zona centrală, s-au efectuat lucrări la infrastructura subterană pentru iluminarea trecerilor de pietoni, în cadrul proiectului cu finanțare europeană – Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Aiud”, se arată într-o informare publică a Primăriei Aiud.

Potrivit acesteia, acum se lucrează la înlocuirea rețelei principale de electricitate pentru buna alimentare a ansamblului Cetății Aiudului. Lucrările pe sub carosabil vor fi efectuate prin foraj, nefiind necesară spargerea asfaltului.

Finanțarea pentru refacerea trotuarelor cu piatră naturală (andezit) este asigurată din fonduri europene prin proiectul „Transport public ecologic în municipiul Aiud”, iar lucrările vor începe cel mai probabil în luna ianuarie 2023. Mihaela Epure, vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că la finalul lucrărilor beneficiul pe termen lung va compensa disconfortul de moment, mai precizează reprezentanții autorității locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.