Administrație

Primarul Blajului anunță că Podul Minciunilor va fi deschis joi, de Ziua Națională

Teste pentru iluminatul arhitectural la Podul Minciunilor

Podul Minciunilor din municipiul Blaj va fi deschis joi, de Ziua Națională a României, după ce a fost modernizat timp de opt luni, „un timp record”, după evaluarea făcută de primarul Gheorghe Valentin Rotar.

„Promisiune onorată!”, a anunțat victorios Rotar, reamintind că, așa cum a prognozat încă de la debutul lucrărilor, „Podul Minciunilor va fi finalizat până la data de 1 decembrie 2022”.

Podul va fi deschis circulației publice joi, începând cu ora 16. Inaugurarea oficială se va face printr-un „Concert pe pod”, manifestare care, începând din acest an, va fi organizată în ajunul „Târgului Căciulilor”.

„Este o investiție realizată în timp record, de aproximativ 8 luni, în condițiile în care construcția unui pod la parametrii cei mai înalți (din punct de vedere tehnic și arhitectural) durează, în țara noastră, în medie 2 ani, iar lucrările la noul pod au fost complexe și au început cu demolarea vechii structuri”, a spus primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Podul Minciunilor este una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu un aspect arhitectural modern și futurist, respectând patrimoniul existent în zonă.

„Este o investiție foarte importantă, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, obligatorie pentru Blaj, care rezolvă dificultățile create de traficul rutier din zonă”, a mai spus Rotar.

Primarul Blajului i-a mulțumit în mod deosebit constructorului, Retter Projectmanagement SRL Șelimbăr, „pentru promtitudinea și profesionalismul de care a dat dovadă în toată această perioadă!”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.