Social

Românii aglomerează ieșirile din țară în minivacanța de 1 Decembrie

Mii se români pleacă din țară în minivacanța de 1 Decembrie, iar la vama Nădlac II s-a creat o coloană de mașini imensă. Timpul de așteptare pentru trecerea în Ungaria este de cel puțin 2 ore.

Punctele de trecere a frontierei din județul Arad sunt aglomerate, miercuri, pe sensul de ieșirea din țară, pentru că mii de români pleacă în străinătate în minivacanță, iar la Nădlac II coloana de mașini este lungă de peste 4 kilometri și se așteaptă cel puțin două ore pentru formalitățile de trecere în Ungaria.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Arad au declarat, pentru agerpres.ro, că de la primele ore ale zilei foarte multe mașini s-au prezentat la ieșirea din țară.

„În contextul minivacanței, traficul este foarte intens în punctele de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din România. La Nădlac II sunt deschise șase artere de control pentru autoturisme, dar ca să deschidem mai multe depindem de autoritățile ungare, care trebuie să aloce mai mulți polițiști. Reamintim că, la granița cu Ungaria, formalitățile de frontieră se efectuează în comun cu autoritățile ungare, astfel că numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizați de către statul vecin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

La Nădlac II, timpul de așteptare pentru control este de cel puțin 120 de minute, iar coloana de mașini formată pe autostrada pan-europeană este lungă de peste 4 kilometri. Pe autostradă a rămas o singură bandă de circulație pe sensul spre Ungaria, pentru că pe cea de urgență staționează camioane, iar pe prima bandă staționează mașini.

La Nădlac I (DN7), sunt deschise trei artere de control pentru autoturisme, la ieșire din țară, dar se așteaptă minimum 90 de minute, iar la Turnu sunt deschise patru artere și se așteaptă tot 90 de minute. La Vărșand, sunt disponibile două artere și se așteaptă 60 de minute pentru a se intra în Ungaria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.