Administrație

Podul Minciunilor din Blaj, o investiție de 3 milioane de euro, deschis circulației de Ziua Națională

Podul Minciunilor din municipiul Blaj, o investiție de 3 milioane de euro, a fost deschis joi circulației rutiere și pietonale, după lucrări care au durat opt luni, inaugurarea oficială a acestuia urmând să aibă loc luni, printr-un „Concert pe pod”.

„Este o investiție realizată în timp record, de aproximativ 8 luni, în condițiile în care construcția unui pod la parametrii cei mai înalți (din punct de vedere tehnic și arhitectural) durează, în țara noastră, în medie 2 ani, iar lucrările la noul pod au fost complexe și au început cu demolarea vechii structuri. Podul Minciunilor este una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu un aspect arhitectural modern și futurist, care îmbină vechiul și noul, respectând patrimoniul existent în zonă”, a transmis primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Edilul a precizat că este o investiție foarte importantă, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, obligatorie pentru Blaj, care rezolvă astfel dificultățile create de traficul rutier din zonă.

Vechiul pod a fost construit în 1969.

Noul pod, construit de o firmă din localitatea Şelimbăr, județul Sibiu, are cinci benzi de circulație rutieră și două benzi pentru circulația pietonală, cu trotuare acoperite și încălzite.

Executantul obiectivului a anunțat încă de la sfârșitul lunii martie, odată cu începerea lucrărilor, că Podul Minciunilor va fi finalizat până la data de 1 Decembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.