Administrație

Au fost înființate centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii

Ministerul Sănătății a anunțat joi că au fost înființate centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a ușura accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în unitățile de primiri urgențe.

„Pentru aceasta, a fost modificat Ordinul ministrului Sănătății nr. 1513/2020. În acest moment, la nivel național, sunt pregătite 59 de unități ambulatorii pentru copii, cu circuite separate. Copiii care au simptome de viroză respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare”, afirmă MS.

Potrivit sursei citate, copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de trei – cinci zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică.

Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU), precizează MS.

„Evaluarea clinică a pacientului pediatric se va realiza în conformitate cu Ghidul ‘Insuficiența respiratorie acută la sugar – evaluare și tratament imediat’, aprobat de Comisia de pediatrie a Ministerului Sănătății”, afirmă aceeași sursă.

Lista centrelor este publicată pe pagina de internet a Ministerului Sănătății și a direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.